Activiteit volwassenen

Verenigingsavonden

Gedurende de zomertijd is elke dinsdagavond (vanaf 19.30 uur) onze vaste verenigingsavond. Dan is er gelegenheid om samen met anderen tochtjes te varen. Voor de beginners een rondje Singel met de Meander; voor de gevorderden op naar Nieuwerbrug, een ijsje eten in Montfoort of naar het Linschoterbos, richting Harmelen de Rijn af of een rondje Kamerik. Woerden ligt centraal voor de nodige kanobelevenissen in de stad of op het platteland. Na de tochtjes drinken wij gezellig wat in onze loods. Zolang er geen ijs ligt en het weer het toelaat, wordt er door de echte doorzetters ook in de winter gevaren.

In de wintertijd organiseren we één dinsdagavond per maand een thema-avond. Gastsprekers of eigen leden besteden aandacht aan bijvoorbeeld navigeren, vaartechnieken, boottypen, veiligheid, materialen en avontuurlijke (kano)vakanties.

Opleidingen, zwembadtrainingen

Beginners kunnen dinsdagavond onder het toeziend oog van een ervaren vaarder hun eerste ervaringen opdoen en de juiste technieken aanleren. Er worden opleidingen in de basistechnieken gegeven. Ook oefenen wij speciale technieken op de Reeuwijkse Plassen of de recreatieplas Cattenbroek. In de winter kunnen in het zwembad de “gevorderde technieken” verder worden geleerd. Tijdens deze trainingen leer je (in lekker warm en schoon water, dus wees niet bang om te slaan!) de verschillende steuntechnieken, eskimoteren, en verschillende reddingstechnieken.

Toertochten

De toertochten zijn bedoeld voor leden die op een ontspannen wijze gezellige tochten willen varen. Aan deze tochten kunnen ook beginners mee doen. De vereniging beschikt over een kanotrailer, zodat er ook buiten de regio tochten georganiseerd kunnen worden. Voorts worden er jaarlijks kano kampeerweekenden gehouden, in bijvoorbeeld “de Weerribben’ of “de Biesbosch”. Er is een vaarkalender voor deze tochten en ongeveer om de week is er een tocht tijdens zomertijd.

Marathontochten

Ben je een echte “kilometervreter”? Dan kun je zo mee met de marathonvaarders. Die leggen zich toe op het varen van lange tochten en doen ook mee aan de Veluwe Rally. Dat is het grootste kano-evenement van Nederland, waar je varend over de IJssel, een afstand van 35, 50 of 100 kilometer in één dag aflegt. Dat doel wordt bereikt door samen “de grenzen te verleggen” tijdens trainingstochten. De trainingstochten zijn meestal op vrijdagen; voor meer informatie kan je terecht bij Jaap Smit ( jaap5@xs4all.nl).

Grootwatertochten

Het varen op grote rivieren, het IJsselmeer en de zee stelt eisen aan de uitrusting en de vaardigheden van de kanovaarder. Je moet over een zeekano beschikken en de vaar- en reddingstechnieken goed beheersten. Op speciale trainingsdagen wordt aandacht geschonken aan techniek, navigatie, uitrusting en veiligheid. De vereniging heeft een aantal zeekano’s beschikbaar.

WSV – lidmaatschap

Omdat onze vereniging is aangesloten bij het Watersportverbond (commissie kanovaren), ontvang je als lid van deze Bond het blad Kanosport. Dit blad bevat veel informatie op kanogebied, afgewisseld met aardige tochtbeschrijvingen. Verder krijgt elk lid jaarlijks een tochtenoverzicht waarin diverse tochten van de aangesloten verenigingen zijn beschreven. Ook verzorgt de commissie kanocursussen voor gevorderden en instructeurs.

image_print